You are currently viewing He de contractar un manteniment per la meva web en WordPress?

He de contractar un manteniment per la meva web en WordPress?

Si tens una pàgina web o estàs pensant en crear-la, et preguntaràs He de realitzar un manteniment web? o quant em costarà el servei?

Quan ens plantegem tenir una nova pàgina web, el manteniment web és una de les àrees en què solem retallar, sense saber la importància que té en el nostre projecte, ja sigui per bé o per mal.

Per això avui farem un petit repàs de per què realitzar un correcte manteniment de la teva pàgina web.

En què consisteix el servei de manteniment web en WordPress?

Como t’imagines, un disseny d’una pàgina web en WordPress no consisteix a dissenyar la pàgina i deixar-la, ja que probablement això ens portara a tenir molts problemes a llarg termini després de tota la gran inversió de diners que hem fet en aquest web.

Per tot això anem a comentar algunes de les tasques més importants del manteniment web a wordpress.

Actualització core:

No es pot pensar que WordPress s’instal·la i es manté per sempre. Cal fer les sevesactualitzacions i veure que el web funciona correctament, ja que les actualitzacions poden arribar a donar molts problemes. Per això és important que abans de realitzar una actualització del nostre CMS, fem còpies de seguretat per evitar problemes majors.

Actualització theme:

A més d’actualitzar el core de wordpress, és igual o més important tenir a el dia el theme de wordpress, ja que els desenvolupadors dels themes publiquen constantment noves versions per evitar possibles vulnerabilitats. En el cas que el nostre theme hagi quedat obsolet, és una gran oportunitat per a plantejar-nos realitzar un nou disseny web.

Actualització plugins:

Ens trobem en un dels punts mes importants, ja que la gran majoria d’atacs vénen a través de connectors no actualitzades o que ja no són compatibles amb les noves versions de wordpress.

Revisar el correcte funcionament del web:

En moltes ocasions les pàgines web ens donen alguns errors que no són apreciables a simple vista (formularis que no redirigeixen correctament, url en blanc, botons amb errors 404 …), però que ens poden generar errors més importants si no els detectem a temps.

Rastrejar possibles vulnerabilitats:

Com hem comentat en els apartats d’actualització de core, actualització de themes o actualització de plugins, hi ha moltes vulnerabilitats que poden afectar a la nostra web (arxius de malware, contrasenyes insegures, contrasenyes obertes, elements no actualitzats…). Per evitar aquest tipus d’errors hem de realitzar una anàlisi periòdic per veure que el nostre web està en perfecte estat i no té cap malware en el sistema.

Realitzar còpies de seguretat de la web:

Com podem apreciar hi ha molts factors que influeixen en el correcte funcionament de la nostra pàgina web en wordpress, per això és important tenir un calendari de còpies de seguretat periòdiques i així tenir la tranquil·litat de poder recuperar una versió anterior sense cap compromís.

Optimitzar velocitat de càrrega:

És importantíssim que la pàgina web carregui ràpid i que cap element alenteixi la càrrega, així aconseguirem que el web posicioni millor. Per això, haurem de fer un seguiment recurrent perquè la web carregui correctament.

He de contractar un manteniment per la meva web en WordPress?

Com hem parlat en tot l’article, la resposta és rotundament SI, veiem imprescindible realitzar un servei de manteniment web mensual, i no només a nivell de plugins i themes, sinó establir un servei integral de manteniment que asseguri el bon funcionament de la teva pàgina web.

A més, cal recordar que és una bona manera de no desaprofitar l’inversió inicial que heu fet en el disseny de la web, i així poder treure tot el rendiment al vostre projecte. Desafortunadament hem tingut males experiències amb algunes pàgines web de clients que estaven sense actualitzar i constantment ens donaven errors.

Així que t’aconsellem que és una molt bona inversió realitzar el manteniment de la teva pàgina web.

Deixa un comentari